Rösta i EU-valet för digitala rättigheter

Nätverket European Digital Rights har dragit igång en kampanj som de kallar wepromise.eu, för att få så många som möjligt som kandiderar till EU-parlamentet att skriva på ett manifest för digitala rättigheter.

Även medborgare som inte kandiderar i valet kan registrera sig i kampanjen, och lovar då att rösta på en kandidat som skrivit under manifestet.

Vårt förstanamn på EU-listan Christian Engström har redan skrivit under. Nu har jag också gjort det.

Skriv under du också. Eller lova att rösta på en kandidat som gjort det.

Kandidatur till Piratpartiets EU-lista

Jag har sänt nedanstående mejl till Piratpartiets valberedning:

Hej,

Jag kandiderar till partiets EU-lista.

Mitt engagemang för Piratpartiet väcktes i och med stormen kring FRA-lagen. Det var ett sådant uppenbart brott mot demokratiska grundprinciper. Den glöd av engagemang som väcktes i och med detta har jag fortfarande kvar. Jag blev aktivist och bloggare, och valdes senare in i partistyrelsen på vårmötet 2011.

Min erfarenhet i Piratpartiet omfattar nu flera år i partistyrelsen, och jag är även rättspolitisk talesperson. Därtill är jag ordförande för Piratpartiet Norrköping.

Centralt har jag – förutom att jag deltagit på samtliga partistyrelsemöten under min mandatperiod – även medverkat i den redaktionsgrupp under partiledningen som arbetar med utformningen av våra politiska program.

Som rättspolitisk talesperson har jag en synnerligen god relation till partiledningen, vilket jag tycker är betydelsefullt om man ska företräda partiet som parlamentariker.

I mitt arbete för partiet har jag haft chansen att skaffa mig erfarenhet i att företräda partiet i media, både centralt och lokalt. Jag har skrivit debattartiklar och talat med journalister.

Några exempel på närvaro i media:

Därför polisanmäler vi Anna-Karin Hatt (Aftonbladet)
Sverige bakom EU:s datalagringsdirektiv (Aftonbladet)
Miljöpartiets parlamentariker sviker sina gräsrötter (SvD)
Lövin ljuger om Miljöpartiets politik (SvD)
Upphovsrättsindustrin bedriver censurkrig (Norrköpings Tidningar)
Internet största hotet mot extrema rörelser (SvD)
Tekniken behöver politiseras (Fria Tidningen)
Tysta inte ner övervakningsskandalen (Norrköpings Tidningar)

Jag är en doer med hög arbetskapacitet som tar allvarligt på mina ansvarsuppgifter. Jag är intresserad av att vara med på partiets EU-lista eftersom jag skulle tycka att det vore fantastiskt att företräda partiet som parlamentariker. Därför är jag intresserad av en hög placering på listan, så att jag kan ställa mitt engagemang till partiets förfogande för den händelse att någon av våra nuvarande parlamentariker (vilka jag ser som naturliga förstanamn på listan och vilka jag tror kommer att bli våra parlamentariker även efter EU-valet) inte fullgör sina kommande mandatperioder.

En sak jag särskilt skulle vilja prioritera som parlamentariker är att odla en nära kontakt med partiets gräsrotsarbete i Sverige. Våra nuvarande parlamentariker har uträttat mycket gott i EU, men just på det området tycker jag att de kommit till korta. Partiet i Sverige skulle må bra av parlamentariker som är aktiva och närvarar som en naturlig del av partiets verksamhet även i hemlandet – eftersom det är i Sverige vi bygger vår organisation och möter våra väljare.

I arbetslivet är jag inköpare på ett industriföretag. Jag har viss utbildning på högskolenivå i förhandlingsteknik. Jobbet ställer stora krav på social förmåga, strategiskt och taktiskt tänkande och kräver därtill hög administrativ förmåga.

Som person är jag glad och lätt att ha att göra med. Med jämna mellanrum begår jag misstag, och de försöker jag att erkänna och ta ansvar för.

Om ni har några frågor, tveka inte att höra av er.

Med vänliga hälsningar,
Torbjörn Wester