Miljöpartiets parlamentariker Isabella Lövin sviker sina gräsrötter

Jag har just gått till hårt angrepp mot Miljöpartiets parlamentariker Isabella Lövin i en debattartikel på Svenska Dagbladet (bara på nätet).

Vem som helst som minns valrörelsen inför EU-parlamentsvalet 2009 inser vilket svek Lövin har begått. EU-valet 2009 var på många sätt ”Piratpartiets val” och valet kretsade kring våra frågor.

Det fanns en del som tyckte att väljarna borde rösta på Miljöpartiet istället, för att man då skulle få ”både Piratfrågorna plus miljön”. Miljöpartiet gick nämligen till val på en plattform där de anammat en stor del av Piratpartiets politik.

Men sedan, när Isabella Lövin väl fått sitt välbetalda arbete i Bryssel på betryggande avstånd från svenska väljare, går hon istället till attack mot den politik partiet gick till val på.

Istället för att agera som representant för Miljöpartiets gräsrötter, använder hon sitt parlamentskap i Bryssel som ett sätt att bygga upp och kapitalisera på sitt personliga kontaktnät inom diverse intresseorganisationer.

Det är ett svek, det är skamligt. Framförallt Miljöpartister borde ringa Isabella Lövin på +32 (0)2 28 45394 eller e-posta henne på isabella.loevin@europarl.europa.eu.

Här är artikeln på Svenska Dagbladet där jag exponerar Isabella Lövins svek: Miljöpartiets parlamentariker sviker sina gräsrötter.

Värt att läsa är även pressmeddelandet från Piratpartiet, där partiet rapporterar om sitt största politiska genombrott hittills i EU-parlamentet. Trots motståndet från Isabella Lövin.

Håkan Juholt har kanske lurat svenska skattebetalare på en del pengar.

Isabella Lövin har garanterat lurat svenska väljare på deras röst.

Det är en öppen fråga vad som är värst. Vad är värst för dig?

9 thoughts on “Miljöpartiets parlamentariker Isabella Lövin sviker sina gräsrötter

 1. Pingback: opassande » Blog Archive » Lästips: “Isabella Lövin sviker gräsrötterna”

 2. Pingback: Om ljugande politiker | Anders S Lindbäck @ Kunskapssamhället

 3. Pingback: ”Miljöpartiets parlamentariker sviker sina gräsrötter” « Christian Engström, Pirate MEP

 4. Jag håller med. Men kanske skulle argumentationen fungera bättre om du förklarade på vilket sätt hon sviker. Varför driver hon en linje som sätter kulturmonopolens intressen framför medborgarnas, artisternas, kulturskaparnas, småföretagarnas….

  Jag vet – jag är också frilansjournalist, har röstat på miljöpartiet i många år tills nu senast då jag röstade på Piratpartiet. Mycket på grund av miljöpartiets/Lövins kortsynta hållning i upphovsrättsfrågor. Där Lövin – som är/varit frilansjournalist – följer Journalistförbundets erbarmligt korkade linje.

  Hur ska en vanlig läsare förstå vari hennes svek består, om du själv inte förstår och kan förklara? Sakfrågan är mer intressant än en ”svekdebatt”, eftersom mp knappast är skyldiga pp någonting alls. Och som ingen vanlig väljare kan tänkas bry sig. Om just det.

 5. Pingback: Miljöpartiet svek medvetet väljarna om fildelningen « Christian Engström, Pirate MEP

 6. @Michael Nordvall:

  Sakfrågan behandlas fortlöpande på denna blogg. Mer information finns även här: http://piratpartiet.se/politik/upphovsratt

  Isabella Lövin har ju rätt till sina uppfattningar. Den väsentliga frågan är faktiskt just nu, som jag ser det, att de väljare som lade sin röst på henne kan känna sig blåsta på sitt demokratiska inflytande.

 7. Hej,

  Torbjörn Wester har fått flera saker om bakfoten. I Europaparlamentet har jag i själva verket understrukit att man måste skydda fildelare från repressalier. En avkriminaliserad fildelning för icke-kommersiellt bruk måste också innebära en definition för vad sådant bruk innebär. Jag vill hitta en lösning som försvarar både fildelarens och kulturskaparens intressen. Läs hela mitt svar på SvD:

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/hansyn-maste-tas-till-kulturskaparna_6561275.svd

  Isabella Lövin

 8. Isabella Lövin ljuger om att hon skyddat fildelare från repressalier.

  Istället röstade hon för en rapport i EU-parlamentet, som förordar hårdare tag mot fildelare i sådan extrem grad att Reportrar utan gränser kallade rapporten ”repressiv”.

  Lövin försöker även vilseleda kring Miljöpartiets hållning i frågan, eftersom hon själv inte delar den.

  Läs min slutreplik i SvD: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/lovin-ljuger-om-mps-politik_6566607.svd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>